Badkleding voor borstprothese en stoma

Wij hebben jarenlang ervaring in maatoplossingen voor klanten die behoefte hebben aan badmode bij medische ongemakken.

Borstprothese

Vele tevreden klanten hebben we geholpen met onze badmode welke aangepast zijn voor gebruik met borstprothese. Wat er anders is aan badkleding voor vrouwen met borstkanker, is dat de schouderbandjes breder zijn. Als je lymfeklieren mist kan een strak schouderbandje je schouders afknellen en zo de bloedtoevoer verminderen. Ook is de voorkant hoger, om de protheses te bedekken. Ook zit er in de badkleding een zakje waar je de vulling in kan doen. Het doel is lekker te kunnen bewegen en dat je naar buiten toe kunt laten zien dat je twee mooie borsten hebt. Het helpt je weer vrouwelijk te voelen als alles is weggehaald. Tevens kunnen wij voor enkele ziektekosten verzekeraars uw borstprothese leveren. Vraag vooraf informatie bij uw verzekeraar.

Ook leveren wij confectie prothese BH’s. Onder andere van het merk Anita.

Stoma

Voor stoma patienten kunnen wij door middel van een aangepast model het stomazakje fixeren en te camoufleren. Door de rimpel in de badpakken is het stomazakje niet te zien. Ook kunnen we voor mannen zwembroeken maken die een hogere band hebben zodat het zakje niet te zien is. Daarnaast maken we ook stomabanden.

Zorgverzekeraars: VGZ, Unive, Turien & Co (VGZ), UnitedConsumers, IZZ en Blue vergoeden prothese badpakken. Informeer bij uw verzekering hoeveel u vergoed krijgt.